Rekordszámú utas vette igénybe a Lufthansa Csoport járatait Magyarországon!

lh-group-tails_jpg_8590128.jpgRekord évet tudhat maga mögött a Lufthansa Csoport a magyarországi piacán, hiszen soha ennyi járattal és utasssal sem zártak egyetlen egy évet sem. A tavalyi év nem csak a rekord utasszám miatt volt fontos a Csoport számára, hanem amiatt is, hogy a német Lufthansa tavalyi év során ünnepelhette azt, hgoy immár 50 éve volt jelen Ferihegyen.

A Lufthansa Csoport öt légitársaságának utasforgalma 8%-kal bővült 2017-ben Magyarországon az előző évhez képest: 1 750 000-en repültek a Lufthansa, a SWISS International Air Lines, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a Eurowings járatain Budapestre, Debrecenbe, illetve Sármellékre tartó, vagy onnan induló járatokon. Az öt légitársaság járatai átlagosan 75%-os kapacitáskihasználtsággal közlekedtek Budapest, Debrecen és Sármellék, illetve Frankfurt, München, Bécs, Zürich, Brüsszel, Köln, Stuttgart, Düsseldorf és Hamburg között. A volument tekintve Európán belül mutatkozott a legnagyobb, 5,5 százalékos növekedés, míg arányában az afrikai útvonalakon volt a legnagyobb, 18 százalékos a bővülés. Az európai növekedéssel megegyező arányban, 5,5%-kal nőtt az Észak-Amerikába a Lufthansa Csoporttal repülők utasok száma

„A Lufthansa első magyarországi járatindításának 50. jubileumát az egész Lufthansa Csoport egy új rekorddal ünnepelte: egy év alatt 1 750 000 utast szállítottunk, míg az elmúlt 7 év során mintegy 60%-kal nőtt a velünk repülők száma Magyarországon” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi country managere.

 

Jelentősen növekedett a régiós forgalom

A Lufthansa Csoport négy légitársasága a magyar piachoz hasonló növekedést ért el a Kelet-Közép- és déleurópai régióban: a kapacitások 2,5, míg az utasszám 5,7 százalékkal volt magasabb 2017-ben mint az előző évben. A gépek töltöttsége így átlagosan 75,8%-ra nőtt. A legnagyobb mértékben a görög szigetek irányába nőtt a felkínált ülésszám. „A régióban 11,3 millió utas választotta a Lufthansa Csoport járatait. A 2018-as nyári menetrendben tovább bővítjük kapacitásunkat. Utasaink összesen heti 1537 járattal utazhatnak a régió 16 országának 59 repülőtere között. Nagyon örülünk a csoport magyarországi, a régiós átlagot meghaladó nö-vekedésének” – mondta Peter Pullem, a Lufthansa Csoport Kelet-, Közép- és dé-leurópai régióért felelős vezetője. A régióban 27%-kal nőtt az Afrikába, mintegy 13%-kal a Dél-Amerikába, 6,7%-kal Ázsiába, 2,3%-kal az Észak-Amerikába, 6%-kal az Eu-rópába és 14,5%-kal a Közel-Keletre irányuló forgalom.

Magyarországon a prémium termékek iránt nőtt a legnagyobb arányban a kereslet - megugrott a First terméket vásárlók száma!

A Lufthansa Csoport tapasztalatai alapján a magyarországi légi utasok lényegesen magasabb arányban keresték a Csoport prémium termékeit 2017-ben: a First Class eladások 40%-kal, míg a Business Class eladások 22%-kal nőttek. Különösen az észak-amerikai útvonalakon szembetűnő a növekedés, ahol a First Class jegyeladása 45%-kal, a Business Class-é 25%-kal nőtt, összességében pedig az utasok egy-hetede First, Business, vagy Premium Economy osztályon repül.

„Az Észak-Amerikába tartó járatokon egyértelmű súlyponteltolódást figyeltünk meg a 2017-es évben a prémium utasosztályok keresletében. Utasaink értékelik minőségi szolgáltatásainkat, ennek is köszönhető, hogy az USA-ból érkező járatokon volt a legnagyobb, 12 százalékos a növekedés, míg Svájcból és Belgiumból egyaránt 11%-kal több utas érkezett Magyarországra” – mondta Antal Gábor. A Lufthansa Csoport 37,5%-ra növelte piacrészét a Magyarországról Észak-Amerikába utazók között.

A 2017-es év másik nagy újdonsága a kontinentális járatokon a szélessávú internet bevezetése. Év végére pedig a Lufthansa, az Austrian Airlines és a Eurowings vala-mennyi Airbus-án elérhető lesz a fedélzeti netszolgáltatás.

A SWISS is újdonsággal jelentkezett 2017-ben, és a világ legmodernebb keskeny-törzsű repülőgépe, a Bombardier CS100 mellett immár a nagyobb változatot, a CS300-ast is közlekedteti a magyar fővárosba, és összesen heti 9 alkalommal fordulnak meg Budapesten gépeik.

A Lufthansa Csoport utasainak legkedveltebb célállomásai Afrikában Johannesburg, Marrákes, Casablanca, Észak-Amerikában New York, Miami és Los Angeles, Dél-Amerikában Mexikó, Cancún és São Paulo, Ázsiában Tokió, Sanghaj, Hongkong, Európán belül pedig Genf, Barcelona és Hannover.

2018-ban heti 178 járat - bővülés!

A Lufthansa Csoport idén tovább bővíti magyarországi kapacitását. A Lufthansa a 2018-as nyári menetrendben bevezeti a hatodik napi járatot Budapest és Frankfurt között. A német nagyvárosból 17:00-órakor induló járat számos Frankfurtba érkező interkontinentális és kontinentális járat utasai számára kínál ideális csatlakozást a magyar főváros irányába, többek közt a Bogota, Ibiza, Málta, Valencia, Edinburgh, Lyon, Porto, Sevilla és Lisszabon felől érkező utasok érhetnek gyorsan és kényelmesen Budapestre.

Visszafelé 19:15-kor indul az útvonalon közlekedő Airbus és 20:55-kor érkezik meg Frankfurtba, így több késő este Amerikába, Ázsiába és Afrikába tartó járat érhető el rövid átszállási idővel: Budapestről Buenos Aires, Rio de Janeiro, São Paulo, Szinga-púr, Bangkok, Johannesburg, Sanghaj és az etiópiai Addisz Abeba felé indulóknak rövidül le a transzferidejük Hessen tartomány fővárosában.

Debrecen

A másik magyarországi útvonalán heti háromról ötre emeli járatszámát a Lufthansa: München és Debrecen között hetente ötször, hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is repülni fog az útvonalon közlekedő Bombardier CRJ 900-as, így közel 70%-kal nő a kapacitás ezen az útvonalon.

„A 2018-as nyári menetrendben tovább bővítjük kapacitásunkat: 11 új járattal heti 178-ra növeljük magyarországi járatszámunkat, így Magyarországon a Lufthansa Csoport kínálja a második legtöbb járatot a világ felfedezéséhez és az üzleti utakhoz” – tette hozzá Antal Gábor.

A Lufthansának így heti 78, a Eurowingsnek 39, a SWISS-nek és az Austrian-nek 21-21, a Brussels Airlines-nak pedig 19 járata közlekedik majd Magyarországra.

Fénykép: flugrevue

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!