Elérte az 1 millió főt a Wizz Air utasszáma Debrecenben!

wizz_1m_debrecen.jpegA Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma jelentős mérföldkövet ért el Debrecenben, amikor üdvözölhette egymilliomodik utasát második hazai bázisán. A szerencsés utas a nemrégiben indított moszkvai járattal érkezett és a sikeres landolást követően WIZZ ajándékutalványnak örülhetett.

A Wizz Air első menetrend szerinti járata Debrecenből 2012-ben szállt fel, és azóta a légitársaság folyamatosan bővítette debreceni hálózatát, amely mára hét alacsony viteldíjas útvonalat számlál London Luton, Párizs Beauvais, Milánó Bergamo, Eindhoven, Malmö, Tel-Aviv és Moszkva célállomásokra. Ezzel a légitársaság több mint 327 000 jegyet kínál az idei év első 10 hónapjában, amely 17%-os növekedés a tavalyi évhez viszonyítva.

A WIZZ debreceni bázisán 35 főt alkalmaz, ezen felül a légitársaság helyi működése évente több mint 200 munkahelyet támogat a régióban, ezzel elősegítve a légi közlekedés, a szállítás, a vendéglátás és a turizmus fejlődését.

A jelentős mérföldkő elérése kapcsán tartott sajtótájékoztatón a Wizz Air bejelentette, hogy idén is névadó szponzorként támogatja a Debrecen Airport Runt. A tavalyi sikeres együttműködés után ez a bejelentés újfent megerősíti a Wizz Air hosszú ideje fennálló elkötelezettségét az emberek mobilizálása és az aktív életmód népszerűsítése iránt. A légitársaság már több futórendezvényt támogat bázisvárosaiban Európa-szerte. A Wizz Air Budapest Félmaraton, a Wizz Air Kijev Városi Maraton, a Wizz Air Kolozsvár Maraton, a Wizz Air Kassa Runway Run és a Wizz Air Szkopje Maraton mind rendkívüli népszerűségnek örvendenek a helyi amatőr és profi futók, valamint a városokba látogató futóturisták körében egyaránt.

A 2018. április 22-én, vasárnap megrendezendő futásra most rendkívül kedvezményes áron lehet nevezni a www.debrunwayrun.hu weboldalon. A nevezők 5 km egyéni, 10 km egyéni, és 4x2,5 km váltó kategóriákban mérhetik össze tudásukat.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Debreceni bázisunk működésének második évfordulója és a hosszú ideje várt moszkvai útvonal elindulása után nagy örömmel üdvözöljük a következő jelentős mérföldkövet a városban. Több mint öt évnyi sikeres működésünk alatt egymillió utast szállítottunk a debreceni útvonalainkon, egyre nagyobb hálózatot fejlesztettünk helyi utasaink számára, miközben alacsony viteldíjaink hozzájárultak a régió turizmusának és a vendéglátóiparának a fejlődéséhez. Ma azt is örömmel jelentjük be, hogy a Wizz Air idén is a Debrecen Airport Run névadó szponzora lesz, és ezzel ismételten hangsúlyozzuk elkötelezettségünket a város és az aktív életmód iránt. Örömmel folytatjuk gyümölcsöző partnerkapcsolatunkat a Debreceni Repülőtérrel.”

Ifj. Herdon István, a Wizz Air Debrecen Airport Run főszervezője elmondta: Az immár második alkalommal megrendezendő futóverseny célja, hogy a szervezők állást foglaljanak a tevékeny és egészséges életmód mellett. Minél több futót várunk idén is a Debreceni Repülőtér kifutópályájára, hogy egy fantasztikus napot töltsenek el aktív mozgással ott, ahol máskor a repülők járnak.”

A főszervező hozzátette: a Wizz Airnek köszönhetően minden nevezett futó 6000 Ft értékű WIZZ utalványt kap ajándékba az egyedi pólón, befutóérmen és rajtcsomagon túl.

Fénykép: Wizz Air

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!