Újabb Airbusokat rendelt a Wizz Air

2_firstflighta320neocfmtakeoff_credit_airbus_p_pigeyre.pngA Wizz Air ma bejelentette, hogy versenyeztetési eljárást követően megállapodást írt alá az Airbus-szal 146 új repülőgép megvásárlására az A320neo családból. A megállapodás 72 A320neo és 74 A321neo típusú repülőgépre szól. Az új repülőgépek szállítása 2022-ben kezdődik, ám a nagyobb részük 2025 és 2026 során érkezik majd, a 2015-ben megrendelt 110 darab A321neo érkezését követően. A megállapodás értelmében a Wizz Airnek lehetősége lesz kicserélni az A320neo típusú repülők egy részét A321neo-ra és fordítva, a jövőbeni szükségletektől függően.

Aktuális listaáron az új rendelés értéke meghaladja a 17,2 milliárd dollárt, ugyanakkor az Airbus jelentős kedvezményt biztosít a Wizz Air számára a listaárakból. A megrendelés véglegesítéséhez a Wizz Air részvényeseinek jóváhagyása szükséges.

Az Airbus ismét biztosította a repülőgépek minősége, a költséghatékonyság, a támogatás és az ár legjobb kombinációját. Biztosak vagyunk abban, hogy az Airbus A320neo és A321neo repülőgépekkel a Wizz Air folytatja az iparágban páratlan növekedési szintet, és kiterjeszthetjük hálózatunkat Európában és a kontinensen túl” (vajon e mondat utalhat a sajtó által latolgatott amerikai járatokra is?-szerk) – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „Az újabb kategóriájú technológiát képviselő repülőgépekkel tovább csökkenthetjük működési költségeinket, szem előtt tartva célunkat, hogy a Wizz Air legyen Európa legalacsonyabb viteldíjakkal és egységköltségekkel működő légitársasága. A Wizz Air tovább növeli a légi utazás iránti keresletet Közép és Kelet-Európában, valamint a régión túl is azáltal, hogy a legalacsonyabb viteldíjak mellett kiváló fedélzeti élményt nyújt Európa egyik legfiatalabb flottájával.”

Amennyiben a Wizz Air részvényesei jóváhagyják az új rendelést, a légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma 282-re növekszik. Az összes rendelés 8 darab Airbus A320ceo és 18 darab A321ceo repülőgépet is tartalmaz, amelyek 2019 első feléig érkeznek, valamint 110 darab A321neo repülőgépet, amelyek szállítása 2019-ben kezdődik meg és 2024-ig tart majd. 

Borítókép: Aviation Week 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!