Hivatalos! Napi hat járatpárra vált a Lufthansa Frankfurt és Budapest között

lhhu5.PNG

Az elmúlt hetekben itt a blogon olvashattatok elsőként arról, hogy a német Lufthansa még a korábban decemberre időzített sűrítés előtt egy újabb járatpárt helyezett el a foglalási rendszerébe a jövő nyári menetrendi időszak kezdetével. A légitársaság ekkor még nem erősítette meg az információt, azonban a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy indul a hatodik Frankfurt-Budapest járatpár, ami további 20%-os növekedést jelent a korábban bejelentett 40%-hoz képest. Mindemellett a korábbi decemberi sűrítést is előrébb hozta a Lufthansa november végére, így ekkortól már napi öt járata lesz az útvonalon a légitársaságnak.

Újabb bővítést jelentette be a Lufthansa a Frankfurt-Budapest útvonalon. Az eddigi menetrend szerint a nyári időszakban öt, a téli menetrendben pedig négy járat közlekedett a két város között. 2017. november 27-étől viszont a téli időszak alatt is naponta öt járat közül választhatnak az utasok ( ez a dátum korábban december 11-e volt) a mostani bejelentés értelmében pedig a 2018-as nyári menetrend 2018. március 25-i életbe lépésétől már naponta hat járat közlekedik a magyar főváros és Németország legforgalmasabb repülőtere között. Az új járat 17:00-kor száll fel Frankfurtból és másfél órával később landol Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez számos Frankfurtba érkező interkontinentális és kontinentális járat utasai számára kínál ideális csatlakozást a magyar főváros irányába, többek közt a Bogota, Ibiza, Málta, Valencia, Edinburgh, Lyon, Porto, Sevilla és Lisszabon felől érkező utasok érhetnek gyorsan és kényelmesen Budapestre.

Visszafelé 19:15-kor indul az útvonalon közlekedő Airbus és 20:55-kor érkezik meg Frankfurtba, így több késő este Amerikába, Ázsiába és Afrikába tartó járat érhető el rövid átszállási idővel: Budapestről Buenos Aires, Rio de Janeiro, São Paulo, Singapore, Bangkok, Johannesburg, Sanghaj és az etiópiai Addis  Ababa felé indulóknak rövidül le a transzferidejük Hessen tartomány fővárosában.

Az új járat a hét minden napján közlekedik majd, így 20%-kal, heti 35-ről 42-re növekszik a Lufthansa járatszáma a két város között, míg a Lufthansa Csoport ezzel heti 176-ra növeli a Budapest, Debrecen, Sármellék, illetve Ausztria, Németország, Svájc és Belgium között közlekedő járatai számát. Az üléskapacitás a Budapest és Frankfurt között növekvő arányban repülő Airbus A320, 320 neo és 321-es nagyobb kapacitású keskenytörzsű géptípusoknak köszönhetően közel 40%-kal bővült az idei évben. Jegyek 42 400 forinttól foglalhatók a www.LH.com weboldalon, vagy a 06 1 429 2200-es telefonszámon.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!