Parkolóház épül a 2-es terminálok előtt!

epul_az_uj_b-oldali_utasmolo_samll.jpgÚgy tűnik a Budapest Airport hamarosan nekivág legújabb parkolóhely bővítési projektjének mégpedig egy teljesen újonnan épülő parkolóház formájában, mely a 2-es Terminálok előtti területen kapna helyet. A mostani fejlesztési projekt nem ismeretlen, hiszen az idén nyáron a LOT amerikai járatainak bejelentésekor Jost Lammers vezérigazgató úr beszédében már megemlítette ezen beruházást, de akkor pontos céldátum még nem hangzott el, most viszont a legújabb  Budapest Airport sajtóközleményből fény derült erre is.

Már éppen ideje volt, mondhatni. Az elmúlt évek parkolóhely fejlesztései során több ezer új parkolóhely épült a repülőtéren, de a dinamikusan növekvő forgalom, és a reptéri parkolás növekvő népszerűsége miatt további fejlesztések is szükségesek. A reptér parkolóhely fejlesztés területén eljutott egy olyan határhoz, amikor már egyszerűen nem lehet távolabbi helyeket a termináltól kialakítani, hiszen a terület is véges, nem mellesleg már a  legtávolabbi helyektől is minimum 10-15 perces séta a terminál épületébe bejutni. Így jön képbe a parkolóház ötlete, mely megépítésével sokkal több parkolóhely lesz a terminál közvetlen közelében, így az utasok a jelenlegihez képest sokkal kényelmesebben, és gyorsabban közelíthetik meg a 2A és 2B terminálokat. 

A repülőtéren a parkolóházakban biztosított parkolás nem ismeretlen forma a környező országok nemzetközi repülőterein, hiszen Bécsben, Prágában és Varsóban is található nem csak egy hanem több parkolóház is a repülőterek mellett közvetlenül.

23671a95-cb21-11e3-b174-000c29731ff1-7824-f-ref165-1234.jpg

Parkolóház a prágai repülőtéren

Fénykép: hochtief

A Budapest Airport a közleményében várhatóan 2019-re teszi a projekt elkészültét. Remélhetőleg hamarosan látványterveket is láthatunk róla.

Borítókép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!