Ötödik alkalommal koptatták futócipők a repülőtéri kifutópályát

rwr17_12.jpgAz idei esztendőben immár ötödik alkalommal került megrendezésre, a már hagyománnyá vált Runway Run nevezetű jótékonysági sportesemény a Budapest Airport külön ezen az eseményre lezárt 1-es kifutópályáján. A lezárt kifutópályát ismét rekordszámú sportcipő koptatta, hiszen több, mint ezer versenyző állt rajthoz, köztük idén első alkalommal gyerekek is. 

A légiközlekedési szakma hazai és nemzetközi képviselői mellett neves sportolók, hírességek, és politikusok is megmérettettek az ötödik repülőtéri futóversenyen, de nyereményjáték útján is be lehetett kerülni az idei Runway Runra. A futóverseny népszerűsége továbbra is töretlen: a tavalyi évhez hasonlóan az összes futóhelyet feltöltötték a jelentkezők. A Runway Runon három kategóriában lehetett nevezni: a felnőttek számára 5 és 10 kilométeres táv, és idén először lehetőség volt 6-15 év közötti gyerekek számára 1 kilométert lefutni.

A résztvevő légitársaságok között olyan neveket is találhattunk, akiknek jelenleg nincs is járatuk Budapesten. Így többek között képviselte magát a versenyen az Air Arabia, az Ethiopian Airlines, a United Airlines, és a Singapore Airlines is.

A civilek, a szakmabeliek és a támogatók mellett sok híresség is ellátogatott az ősz első szombatján a repülőtérre: a futás előtt Rubint Réka tartott 10 perces bemelegítést a betonon, a gyerekekkel pedig Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, Szász Kitti négyszeres világbajnok freestyle labdarúgó, Illovszky Dominik, 14 éves világbajnok síkfutó és Dukai Regina állt starthoz.

A nevezési díjakból befolyt összeggel támogatott SUHANJ! alapítvány részéről Till Attila tv-s műsorvezető és az általa rendezett Tiszta szívvel című nagysikerű film főszereplője, Fenyvesi Zoli „Wheelchairguy”, illetve az X-Faktorból ismert Kocsis Tibor is ellátogatott a Budapest Airport futóversenyére.

Tíz kilométeren férfi kategóriában Olalla Lopez Dionisio futotta a legjobb időt 37 perc 40 másodperccel, míg ugyanezen a távon női kategóriában – a tavalyi évhez hasonlóan - Szőke Cecília állhatott fel a dobogó legfelső fokára, 43 perc 52 másodperces idővel. Ugyancsak tíz kilométeres távon handbike kategóriában Vaszil György volt a leggyorsabb, 28 perc 2 másodperces idővel. A csapatok közül az Airbus, a légitársaságok közül a Wizz Air, repülőterek közül pedig a Wroclaw Airport futotta a legjobb időt.

A Runway Run Európa-szerte egyedülálló esemény, hiszen egy forgalmas nemzetközi repülőtér – a mindennapok során üzemelő - futópályáját koptathatják a vállalkozó szellemű sportolók. Mindemellett a nevezésekből befolyt összeggel a repülőtér üzemeltetője jótékony célokat támogat. A több millió forintos nevezési díjat részben a magyarországi SUHANJ! alapítvány támogatására fordítják (részben ennek a támogatásnak köszönhető, hogy 2016-ban az alapítvány megnyithatta az ország első integrált fitnesztermét, ahol mozgássérült és egészséges sportolók együtt edzhetnek), részben pedig a brit Anthony Nolan alapítvány támogatják belőle, amely első sorban leukémiás gyerekek gyógyításával foglalkozik.

Borítókép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!