Kapacitást növel Budapesten az Aeroflot

Rövidebb utazási idő Nyugat és Kelet között

http_i_huffpost_com_gen_2129794_images_n-aeroflot-airplane-628x314.jpgJól mehet az Aeroflotnak Budapesten, hiszen az orosz nemzeti légitársaság a téli menetrendi időszak kezdetétől egy újabb, a délelőtti órákban közlekedő járatpárt állít be a  Budapest és Moszkva Sheremetyevo nemzetközi repülőtér közötti útvonalán - olvasható az eturbonews weboldalán.

Tovább erősödik Moszkva szerepe a kelet és a nyugat közötti légiutasforgalom elosztásában, hiszen a Budapest Airport járatfejlesztési csapatának sikerült elérnie, hogy az orosz Aeroflot légitársaság az eddig meglévő napi két járata mellé, egy újabb járatpárt állítson forgalomba Budapest és Moszkva között, melyet modern 186 férőhelyes Boeing 737-800-as típusú repülőgépeivel teljesíthet (Google Flight-ban még nincs a gépnek nyoma, helyette a szokásos A320 jelenik meg)

Az Aerofolt e lépésével a jelenleginél is gyorsabban elérhetővé válhatnak Budapestről olyan népszerű városok, mint Szöul, Hanoi, Ho Si Minh, Peking, Shanghaj, Kanton és Bangkok városa. A légitársaság a Skyteam légiszövetség tagja, emiatt leginkább a Korean Air, a China Southern és China Eastern légitársaságok Moszkvából induló járatainak ráhordó légijárata a budapesti. De felejtsük el, hogy az Aeroflot saját járathálózata is igen gazdag keleti és orosz célállomásokban! Emiatt nem meglepő, hogy rengeteg koreai, kínai és mongol utassal találkozhatunk a pesti járatokon. Az annak a jele, hogy Aeroflot jól kihasználja azt a piaci rést, mely jelenleg Budapest és Ázsia között van a légiközlekedés piacán. Olyan városokba kínálnak kiváló átszállási lehetőségeket saját és partnereik járataira, melyekre magas utaspotenciál mutatkozik egy közvetlen járat megvalósítására Budapestről. Ilyen városok: Szöul, Shanghaj, Kanton, Bangkok.

Nagyon magas a kereslet a moszkvai járatok iránt

A Budapest-Moszkva útvonalon rendkívül magas utasforgalmi növekedés tapasztalható az elmúlt években. Az Aeroflot járata mellett még a Wizz Air rendelkezik moszkvai útvonallal. Ők a Vnukovo-i repülőtérre repülnek naponta. Most jelenleg hetente összesen 21  járat van Budapest és Oroszország között. A mostani módosításnak köszönhetően a 2017/2018. téli és a 2018-as nyári menetrendben a korábbiakhoz képest 135,000 ülőhellyel több fog az utasok rendelkezésére állni.

Az október 29-től bevezetendő új 3. járatpár 9.30-ra érkezik a BUD-ra, és 10: 30-kor indul vissza Moszkvába, ahová helyi idő szerint 15:00-kor érkezik meg 2 óra 30 perces repülést követően.

ae3bud.PNG

Az új járatpár már a foglalási rendszerben is látható

"Ez bizonyítottan sikeres útvonal. Keményen dolgoztunk, hogy gazdagítsuk a  meglévő szolgáltatást, és az Aeroflot ázsiai célállomásaihoz való jobb hozzáférést" - nyilatkozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: "Az Aeroflot új napi járata számottevően jobb kapcsolatot tesz lehetővé partnerünk HUB repülőterén keresztül, ami újabb lendületet ad a globális hálózatunknak."

Az Aeroflot Oroszország legnagyobb légitársasága. 2016-ban a légitársaság 29 millió utast szállított (43,4 millió leányvállalatokkal együtt). Abban az évben az Aeroflot a SKYTRAX-tól négycsillagos minősítést kapott, valamint a Skytrax World Airline Awards-on idén ötödik alkalommal a legjobb légitársaság lett Kelet-Európában. A légitársaság központja Moszkvában,a Sheremetyevo nemzetközi repülőtéren található. Az Aeroflot rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával, melyben 197 légijármű üzemel.

A Wizz Air is bővít Oroszország és Magyarország között

A Wizz 2018. nyarától a meglévő napi járat helyett, hetente 11 járatpárral fogja összekötni Budapest és Moszkva Vnukovo repülőterét. A légitársaság emellett idén augusztus 25-én indítja el hetente két alkalommal közlekedő új szentpétervári járatát is, mely október 30-tól egy járatpárral növekszik heti 3-ra. 

Fénykép: Huffington Post Canada

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!