Kötényt ragadtam! Emirates fedélzeti ételeket készítettünk és kóstoltunk

19427644_1854603364566650_332018636_n.jpg

Érdekes és izgalmas sajtóeseményre invitált az Emirates légitársaság. Most ugyanis nem egy konferenciaterem adott otthont a sajtó munkatársainak, mint az ahogy az általában lenni szokott, hanem egy konyha, ahol mi is részt vehettünk az igen népszerű gasztroblogger Mautner Zsófia közreműködésével egy kis főzésben. Hogy mi sült ki ebből? Igen népszerű, és az Emirates járatokon is fellelhető fogások Japántól egészen a Thai ízvilágig Mautner Zsófi receptjei alapján. A konyhai "munka" után előjöttek a légitársasággal kapcsolatos kérdések, témák és hírek is.

Főzés? Kérdezhetik sokan akik most e bejegyzést olvassák, miért is kapcsolódik a repüléshez? Úgy, hogy manapság egyre kevesebb légitársaság fektet magas hangsúlyt a fedélzeti ételei kínálatára és azok minőségére. Sok helyen minőségtelen, olcsó, vagy rossz fogásokat kapunk a turista osztályokon. Most az Emirates engedett betekintést igen népszerű fedélzeti ételeinek íz világába. Fűszeres, finom, hű ezt otthon is elkészíteném. Talán ez a három szó volt az első, ami rögtön eszembe jutott, amint megkóstoltam a Mautner Zsófi és kis csapatunk által elkészített fogásokat, melyek az ázsiai ízvilágot idézték meg. Miért? - Az Emirates budapesti járatait jelentős számú ázsiai utas használja, és ez az a piac amire Magyarországon leginkább fókuszál a légitársaság Ausztrália mellett, hiszen a naponta közlekedő Budapest Dubaj járattal mindössze egyetlen kényelmes dubaji átszállással elérhető az Emirates 6 kontinens több mint 80 országának több mint 150 célállomását magába foglaló kiterjedt hálózata, melyben rengeteg ázsiai úticél is megtalálható kezdve az est ételeinek otthont adó Kínától, Japánon át egészen Thaiföldig. A főzés során ezen országok egy-egy jellegzetes ételét készíthettük el kiváló és számomra eddig ismeretlen alapanyagokból közösen. Az elkészített ételek mindegyike szerepel az Emirates fedélzeti ételeinek menü listáján, így könnyen találkozhatunk velük, ha a felsorolt országok bármelyikébe repülünk Budapestről. A célállomásokra jellemző fogások kulcsa az elkészítési módban rejlik, így az Emirates szakácsai az ízekre és a tálalási módra kiemelt figyelmet fordítanak, hogy a lehető legautentikusabb élményt nyújtsák.

Különleges finomságok készültek

Be kell valljam az elején nagyon féltem a főzéstől, ugyanis nem vagyok egy "háziúr" jelleg, de végül sikerült leküzdenem a félelmem és remek fogások készültek. Elsőként jellegzetes és különleges sushit kóstolhattunk meg, egy igazi japán séf kezeinek köszönhetően. Mr. Hokoma Yuser az eddig valaha kóstolt legfinomabb sushi remekművet készítette el. Ezt követően az általunk készített thai csípős-édes kacsasalátát, thai zöldségcurryt, Kung Pao mogyorós csirkét és desszertként a kókusztejes tápióka pudingot kóstolhattunk meg.

Klikk! Galéria nyílik

 

A Skycargo még nem lát fantáziát Budapestben

Az eseményen részt vett az Emirates magyarországi Country Managere Horváth Gábor is, aki szívesen válaszolt a megjelent képviselők kérdéseire. Az általam intézett kérdés a dinamikusan növekvő budapesti cargoforgalomhoz volt köthető, miszerint megjelenhetnek-e Budapesten  az elkövetkező években a légitársaság cargo üzletágát képviselő Emirates Sky Cargo repülőgépei? Horváth Gábor elmondta, hogy jelenleg ez sajnos nem reális, hiszen a meglévő kapacitások is igen nagyok, melyek ki is vannak használva. Naponta több mint négyszáz ülőhelyet kínálnak Budapestről, és közel 20 tonna belly cargo kapacitást, ami lefedi az eddigi igényeket. 

Magyar ételek- magyar filmek - magyarul beszélő személyzet

Emirates budapesti járata az idei évben lesz három éves. Három év alatt a légitársaság szolgáltatásai igen kedvelt lett a magyar utazók körében. A magyar utasok kedvelik és elismerik az Emirates légitársaságot és szolgáltatásait, amelyet bizonyít, hogy harmadszorra választották meg „Az én légitársaságom” szavazáson
kedvencüknek. A magyar piacon való ismertségért tesz is aktívan a légitársaság, hiszen állandó a jelenléte az utcai plakátoktól kezdve a TV és Facebook, valamint nyomtatott sajtó hirdetésekig hangzott el a beszélgetés során, melyen megismerhettük milyen különleges szolgáltatásokat is kínál utasainak a légitársaság, mindamellett, hogy számtalan nemzetközi, speciális, és különleges étel megtalálható a légitársaság fedélzetein. Így, akár magyar ételeket is fogyaszthatunk (paprikás csirke, dobostorta..stb) egy Budapest-Dubaj járaton, amit ugye nemzeti légitársaság hiányában nem tehetünk meg más légicégek pesti járatain.

De nem csak a minőségi étel, az ami különlegessé teszi az utazást egy Emirates repülőgépen, hanem a légitársaság egyéb más szolgáltatásai is, mint az ice nevezetű fedélzeti szórakoztató rendszer szinte végtelen tartalma, és a nagy kijelzőjű monitorok (az ice-ban híres magyar filmekre is bukkanhatunk). De a légitársaság gondoskodik arról is, hogy budapesti járatain mindig álljon az utasok rendelkezésére magyar nyelven beszélő légiutaskísérő.

Legtöbben Dubajba repülnek Budapestről

Bár a legtöbb utas Dubajt választja célállomásként, egyre többen utaznak távolabbi országokba. A magyar utasok körében Sydney, a Maldív-szigetek vagy Mauritius is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel egyetlen átszállással könnyedén elérhetőek a légitársaság dubaji központjából. A Dubaji Nemzetközi Repülőtér kiváló szolgáltatásokkal várja utasait, így már az átszállás során eltöltött idő is élményekkel teli. Az Emirates reptéri luxus lounge-okat a prémium osztályú utasok mellett az Emirates Skywards hűségprogramjának tagjai és szintén Emirates-szel utazó vendégei is felár ellenében igénybe vehetik függetlenül attól, hogy a légitársaság mely osztályára szól a jegyük. Egy egyszeri belépésre jogosító belépővel az Economy osztályú utasok a First vagy a Business Class lounge-ba is beléphetnek, a Business osztályú utasok pedig upgrade-elhetnek a First Class váróba. A Dubaji Nemzetközi Repülőtér B-szatelitjében található, 11 millió dolláros felújításon átesett Emirates Business lounge gourmet konyhával, ingyenes bárral, zuhanyzókkal, health spa-val, boros pincével és gyermekeknek kijelölt játszótérrel várja utasait, a vendégek továbbá három új koncepció szerint kialakított vendéglátó egységet is kipróbálhatnak: a Costa Coffee-val közösen megálmodott élménykávézót, a Voss Víz közreműködésével létrejött, egészségesebb alternatívákat kínáló Egészség-sarkot, valamint a kizárólag az Emirates számára megálmodott exkluzív Moët & Chandon pezsgő lounge-ot.

A magyar utazók körében az egzotikus úticélok mellett Ázsia országai, mint például Thaiföld, Kína vagy Japán is egyre népszerűbbek. Ezek a célállomások kisgyermekes családok számára is ideálisak nemcsak az országok adottságai, hanem a légitársaság családdal utazók számára nyújtott szolgáltatásainak köszönhetően is. Az Emirates a gyermekkel utazók számára elsőbbségi beszállást és fedélzeti szórakozást nyújt a magyar filmeket is tartalmazó díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszer gyermekcsatornáival, valamint a kicsik életkorától függő játékokat és meglepetéseket tartalmazó ajándékcsomagokkal. A családdal utazók mellett az Emirates a kulináris élvezeteket kedvelők számára is felejthetetlen élményeket nyújt.k. Az Ázsiát úti célul választó utasok az Emirates kizárólag B777-esekből és A380-asokból álló flottájának mindkét géptípusán megtapasztalhatják a repülési élményt. Az utasok Budapestről.


Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!