Prágába is repülni fog a Qatar Airways

qatar-airways.jpgA cargo üzletágat követően a személyszállítás területén is felveszi célállomásai közé Prágát a dohai központú, ötcsillagos légitársaság. A Qatar Airways várhatóan 2018-ban indíthatja el első prágai járatát szélestörzsű Airbus A330-as repülőgépivel. A légitársaság ezen lépésével egy fontos, eddig terjeszkedési stratégiájából kimaradt célállomást vesz fel a kínálatába. Prágán kívül még további 11 új útvonalon indulnak új járatok.

A V4 régióban elsőként 2011-ben Budapesten indult el az első Qatar Airways járat, ezt követte Varsó, majd a jövőben Prága. Prágába a légitársaság cargo üzletága már eddig is jelen volt. A Qatar Airways Cargo járatok Budapest érintésével tavaly március óta közlekednek a cseh fővárosba a légitársaság Airbus A330-200F típusú repülőgépeivel.

További 11 új útvonal a Qatar Airways kínálatában

A Qatar az Arabian Travel Marketen Dubajban jelentette be, hogy 12 új járatot indít az elkövetkező évben.

Az új célállomások:

  1. San Francisco, Amerikai Egyesült Államok
  2. Cardiff, Egyesült Királyság
  3. Utapao, Thaiföld
  4. Chittagong, Banglades
  5. Mykonos, Görögország
  6. Málaga, Spanyolország
  7. Accra, Ghána
  8. Lisszabon, Portugália
  9. Abidjan, Elefántcsontpart
  10. Prága, Csehország
  11. Kijev, Ukrajna
  12. Mombasa, Kenya

Budapesten idén nyáron újra bővítenek, de marad a kisgép

Májustól az eddigi heti 10 járat helyett, már heti 12 járattal lesz jelen Budapesten a Qatar Airways. Így május 4-től keddenként, és május 6-tól már szombatonként is két járat fog Dohából Budapestre indulni. A légitársaság eddig csak a hétfői, csütörtöki, és vasárnapi napokon biztosított napi két járatpárt. A mostani változtatással csak a szerdai és pénteki napokon lesz egy-egy Qatar járat Ferihegyre. A járatszám emelés nem érinti az útvonalon közlekedő gépek típusát, mivel változatlanul Airbus A320-as repülőgépekkel fog üzemelni.

Az új járatok QR201 járatszámmal a többi esti járathoz hasonlóan 13:35-kor szállnak fel Dohából, és 18:10-kor landolnak Budapesten.

Az új amerikai szigorítások hatással vannak a légitársaságra?

Az amerikai szigorítások nem csak az Emirates-nél fognak járatkiesést okozni, hiszen a Qatar Airways "technikai okokkal" indokolva késelteti jövő év második negyedévéig a Las-Vegas-i járatindítását. A járatindítás eredeti dátuma 2018. január 8-a lett volna.

Forrás: Business Traveller

Fénykép: Digital Trends

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!