Szemet vetett Budapestre a China Southern Airlines

chso8.jpg

Hamarosan egy újabb kínai légitársaságot köszönthetünk Ferihegyen? Nagy a valószínűsége, hiszen a kantoni székhelyű China Southern Airlines (a világ negyedik legnagyobb utasforgalmát lebonyolító légitársasága) budapesti járatindítást mérlegeli, derül ki az aviationweek.com oldalán megjelent rövid írásból.

Ebben szó esik arról, hogy a légitársaság erősíteni kívánja piaci jelenlétét a több mint 3 millió lakosú, Kína nyugati tartományában található Ürümcsi (Ürümqi) városának repülőterén. Ennek részeként a China Southern növelné az itt állomásozó flottája nagyságát, és új hosszútávú járatokat is indítana olyan városokba, mint Budapest, Bécs és London.

A China Southern Airlines Kína legnagyobb légitársaságának számít. Gépparkja meghaladja az 500 darab repülőgépet, míg kiterjedt belföldi és nemzetközi útvonalhálózatának nagysága több, mint 193 úti célt számlál. A légitársaság Európában a HUB repülőtereken (London, Párizs, Róma, Frankfurt, Amszterdam) van jelen. A társaság 2007 novembere óta aktív tagja a SkyTeam légiszövetségnek. Gépparkjában olyan repülőgépek is megtalálhatóak, mint az óriás Airbus A380-as, és a Boeing legmodernebb 787-es Dreamliner repülőgépe.

Bár egy Ürümcsi-Budapest járat pozitívan hathat a gazdaságra mind üzleti, mind kereskedelmi szempontból, mégis felmerül bennem a kérdés: nem érné meg jobban egy közvetlen Shanghai járat? vagy mikor marad ki végre az Air China minszki leszállása?- melynek elhagyását már ideje volna meglépni, hiszen a régióban (Prága, Varsó) a kínai légijáratok mindegyike út megszakítás nélkül repül a célállomásuk felé. Arról nem is beszélve ha ezt meglépnék, akkor a Budapest felé tartó utasok mentesülnének a Minszkben történő várakozás alól, így időt spórolhatnának az amúgy is hosszú útjukon.

Budapestről a mai napig az egyetlen kínai légijárat az Air China járata Pekingből, mely idén május 1-én lesz két éves. 

A légitársaság bemutatkozó videója

Korábbi cikkek a Kína Budapest közötti légi járatokkal kapcsolatban:

- További Air China járatok indulhatnak Budapestről?

- Prága után Budapestre érkezhet a China Eastern légitársaság?

 Fénykép: airlinequality.com

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!