Jó eséllyel újraindulhat az Asiana Airlines budapesti járata a jövő nyáron

A Korean Air-t is megkereste ismét a Kormány

asiana.jpg

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szöuli látogatása során szóba került a Budapest-Szöul közötti közvetlen légi járat elindítása, valamint a tavalyi Asiana Airlines által repült charter járat újraindítása is.

A külügyminiszter elmondta: idén 125 ezer turista érkezett Dél-Koreából Magyarországra, ami 13 százalékos növekedést jelent, ezért két légitársasággal (vélhetően Asiana Airlines, Korean Air) is tárgyalt közvetlen légi járat beindításáról. Idén nyáron az Asiana Airlines közvetlen járatot működtetett Szöul és Budapest között, és erre jó eséllyel a jövő nyáron is sor kerül - jegyezte meg. A kormányzati sajtóanyag azonban arról nem tesz említést, hogy e járat ismét charter, vagy már menetrendszerinti járatként indulhat-e újra.

Mint ismeretes a Dél-Korea második legnagyobb légitársaságának számító Asiana Airlines az idén nyáron charter járatokat indított Budapest, és Szöul városa között. Ez volt az első alkalom, hogy a magyar, és a Dél-Koreai főváros között közvetlen légi kapcsolat jött létre. A Star Alliance tag, és SKYTRAX 5 csillag minősítéssel rendelkező légitársaság első járata július 1-jén a késő esti órákban landolt először a ferihegyi betonon. Ezt követően egészen augusztus 26-ig 9 járatpár közlekedett a két főváros között. A járatokra se online, se utazási irodánál nem lehetett jegyet foglalni charter mivolta lévén (bár igen nagy érdeklődést keltett a magyar utazók körében), mivel azokat egy koreai tour-operator töltötte meg. A budapesti járatokon a légitársaság Boeing 777-200ER típusú repülőgépei repültek, így összesen akár (a géptípus különböző számú székezése miatt nem pontos adat) 2700 ülőhelyet is kínálhattak a Budapestre érkező koreai turisták számára.

A charter járatokat sikerült megtölteni

A turizmusonline cikkében megjelent adatok alapján a budapesti járat töltöttsége kiválónak mondható. Az ülések kihasználtsága a 9 járatra vetítve 95,8% volt. Míg a legmagasabb load factor a 99,8%-ot is elérte. További információk alapján a járatok "belly cargo" része is nagyon szép eredményt ért el. Az induló járatok sok alkalommal áruval teljesen megtöltve hagyták el a budapesti repülőteret.

Jelenleg Bécsen, Helsinkin, és Prágán keresztül vezet a leggyorsabb út Dél-Koreába Budapestről

Az Asiana légitársaság  Közép-Kelet Európában nem rendelkezik desztinációval. Az Asiana Európán belül Frankfurt, Párizs, London, Róma, Isztambul városaiba kínál közvetlen menetrendszerinti járatokat Szöul városából. Budapesthez legközelebb Bécsből lehet közvetlen járattal Szöulba eljutni a Korean Air üzemeltetésében.

Forrás: kormány.hu

Kép: Asiana

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!