Várnában nyit bázist a Wizz Air

wizzcamp.jpg

Újabb bázist nyit a low-cost Wizz Air légitársaság. Az új bázisnak a bulgáriai Várna városa fog otthont adni. Így szám szerint 27-re nő a Wizz Air bázisok száma - olvasható a Wizz Air légitársaság sajtóközleményében.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb low-cost légitársasága, a mai napon bejelentette, hogy 2017 július 21-én egy Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja 27. bázisát a bulgáriai Várnában. Várna, ahová a Wizz Air már több járatot is üzemeltet, a légitársaság második bulgáriai bázisa lesz.

A bázis 98 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Várnában és 36 közvetlen munkahelyet teremt a légitársaságnál. Az új bázis a helyi gazdaságot is erősíti, közvetett módon is támogatva munkahelyeket a repülőtéri üzemeltetésben, közlekedésben, vendéglátásban és turizmusban.

Az új repülőgéppel a várnai útvonalak száma hétre emelkedik. Az új útvonalak Németországban Dortmundba és Münchenbe, Hollandiában Eindhovenbe, Cipruson Lárnakába és Olaszországban Milánóba indulnak majd. A népszerű London-Lutonra induló járat gyakorisága heti 10-re emelkedik. 2017-ben a Wizz Air várnai kapacitása több mint 380 000 ülőhelyre növekszik, ami éves szinten 260%-os növekedést jelent. Az új útvonalakkal a bulgáriai WIZZ hálózat már 43 útvonalat számlál, köztük egy belföldi, Szófia-Várna útvonallal.

Szófia is fontos Wizz Air bázis!

A Wizz Air első szófiai járata 2005-ben szállt fel, és azóta a légitársaság piacvezetővé vált Bulgáriában. Az elmúlt 12 hónapban a WIZZ több mint 1,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas járatain Szófia, Várna és Burgasz repülőterein keresztül. A Wizz Air tevékenysége Bulgáriában országszerte több mint 1200 munkahelyet támogat a kapcsolódó iparágakban. Folyamatos fejlődése és kiváló szolgáltatásai elismeréseként a WIZZ nemrég elnyerte a Bulgária legkedveltebb diszkont légitársaságának járó “Sky Award” díjat.

Idén még lehetett Budapestről repülni Várnába

A Wizz Air még nyár elején jelentette be új Budapest-Várna szezonális járatát, mely augusztus 3-tól közlekedett hetente 2 alkalommal. A jövő nyári menetrendben azonban egyelőre még nem szerepel az üdülőváros neve, így bizonytalan a járat újraindítása.

Owain Jones, a Wizz Air vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta: “Bulgária vezető légitársaságaként örömmel jelentjük be, hogy Várnában nyílik meg a második WIZZ bázis az országban. 2007-ben szállt fel az első WIZZ gép Várnából, és azóta több mint félmillió utast szállítottunk alacsony viteldíjas járatainkon, stimulálva a helyi turizmust és légiipart. Új bázisunk Várnában számos helyi munkahelyet teremt a Wizz Airnél és üzleti partnereinknél egyaránt, miközben még több lehetőséget biztosít megfizethető árú bulgáriai utazásokra. Hálózatunk jelentős bővítése hozzájárul a helyi gazdaság erősítéséhez is. Kiváló bulgáriai személyzetünk szavatolja az elsőrangú utazási élményt a WIZZ minden utasának új Airbus A320 gépünk fedélzetén.

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!