Pro Turismo díjat kapott Jost Lammers, a BUD vezérigazgatója

Erőteljes munka folyik a hosszútávú járatok fejlesztésének ügyében!

28891802714_dc101a43b9_k.jpg

A magyar turizmust felügyelő Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a magas presztízs-értékű Pro Turismo díjat adományozta Jost Lammers-nek, a Budapest Airport vezérigazgatójának. Mindez hivatalos, miniszteri elismerése a Budapest Airport elsőszámú vezetője folyamatos erőfeszítéseinek, amelyeket annak érdekében tesz, hogy új légitársaságok jöjjenek Budapestre és Magyarországra.

A Pro Turismo díjat Dr. Bienerth Gusztáv, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium turizmusért felelős kormánybiztosa adta át Jost Lammers-nek, a Budapest Airport vezérigazgatójának. A Budapest Airport utasforgalmának növekedési üteme az elmúlt négy év során jelentős mértékben meghaladta a közép-kelet-európai régió egyéb repülőtereinek növekedését. A budapesti utas-szám a 2012-es évi 8,5 millióról évi 10,3 millióra nőtt 2015-re, ami a Budapest Airport erőfeszítéseinek köszönhetően mintegy 21%-os bővülést jelent.

jost_lammers_atveszi_a_dijat_bienerth_gusztavtol.jpg

„Büszkén veszem át ezt a díjat a Budapest Airport összes munkatársa nevében, hiszen minden egyes repülőtéri dolgozó hozzájárult a remek eredményekhez, különösen a járatfejlesztési és marketing osztályunk dolgozói,” mondta Jost Lammers a díjátadón. Hozzátette, „Folytatjuk a munkát, hogy megfeleljünk az utasaink elvárásainak, és Közép-Kelet Európa legjobb repülőtere legyünk mind szolgáltatási színvonalunk, mind a fejlődés területén. Célunk továbbra is az, hogy egyre több utast csábítsunk ide a világ minden részéről, hogy megismerhessék Magyarország és Budapest szépségét.”

A Budapest Airport szakemberei az elmúlt hetekben is sokat utaztak szerte a világban, hogy tovább erősítsék a repülőtér kapcsolatait a légitársaságokkal és a turizmus szereplőivel, külön hangsúlyt helyezve az ázsiai desztinációkra. Ennek részeként Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója részt vett a világ első számú repülőterévé fejlődő pekingi repülőtér, a Beijing Capital International Airport által szervezett nemzetközi konferencián. Kam Jandu egy sor kínai légyügyi tisztségviselővel, valamint Han Zhilianggal, a Beijing Capital International Airport elnök-vezérigazgatójával is találkozott, hogy tovább erősítse a testvér-repülőterek közötti együttműködést. Az Air China heti négy járatot üzemeltet Budapest és Peking között.

Cél: Koreai menetrendszerinti járat beindítása, a New York-i járat  mihamarabbi újraindítása,  és az Air Canada járatok frekvenciájának, valamint a szezonalításának növelése!

A Budapest Airport járatfejlesztési csapata a múlt héten részt vett a legnagyobb nemzetközi légiközlekedési útvonal-tervezési konferencián, a World Routes-on, amelyet ezúttal a kínai Chengduban tartottak. Az esemény fókuszában a 2017-es nyári menetrend és az azt követő új időszak járatainak tervezése állt. Intenzív megbeszéléseket folytattak a Dél-Koreát és Magyarországot összekötő járatok esetleges fejlesztéséről, beleértve bizonyos speciális turisztikai marketing erőfeszítéseket is annak érdekében, hogy Magyarországot és Budapestet hatékonyabban mutassák be a dél-koreai médiában. A Budapest Airport munkatársai ígéretes megbeszéléseket folytattak a nagyobb amerikai légitársaságokkal a Budapest – New York járat újraindításáról, hiszen Budapest a legnagyobb európai főváros, amelynek továbbra sincs közvetlen összeköttetése New Yorkkal. A Budapest Airport kiszolgálatlan útvonalai között az a lista élén New York városa található továbbra is, viszont a jövő év során, már csekély az esélye, hogy el is indulhat a közvetlen járat a két város között. További nagy potenciállal rendelkező Budapestről kiszolgálatlan útvonalról bővebben itt olvashatsz.

Chengduban napirenden volt az is, hogy az Air Canada Rouge által üzemeltetett idei Toronto-Budapest járat sikerének nyomán még jobb észak-amerikai csatlakozásokat lenne időszerű biztosítani Torontón keresztül, ami 2017-ben növekedő járatsűrűséget eredményezhet.  

Ami az európai úti célok körének bővítését illeti, a Wizz Air további budapesti fejlesztéseket jelentett be; évente egy új repülőgéppel tervezi kiegészíteni itteni flottáját, miközben az easyJet idén elindította lyoni járatát, valamint repül Amszterdamba (az idei téli menetrendi időszakban hetente háromszor) és Velencébe is (hetente kétszer).

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog