Megjelent a közbeszerzési kiírás a B terminálon megvalósuló új reptéri mólóra!

Megjelent az Európai Unió hivatalos közbeszerzési lapjában a TED-ben a Budapest Airport B terminálján épülő új utasmóló megvalósítására vonatkozó ajánlattételi kiírás.

A közbeszerzés ismertetése:

"A móló légi utasok várakozását, beszállítását, kiszállítását, és útlevél-ellenőrzését fogja lehetővé tenni. A móló bruttó alapterülete 10 300 m², három funkcionális szinten (forgalmi előtéri szint, galéria szint, indulási szint). A móló összesen 27 beszállító kapunak ad helyet, amelyek liftekkel és lépcsőházakkal ellátott 8 függőleges mag köré  szerveződnek. Fix hidak vezetnek a forgalmi előtéren megépítendő rotundákhoz, amelyekhez a jövőben utashidak csatlakoztathatók. A móló acéltetős, acélszerkezetes függesztett folyosót és fix acél utashidakat is magába foglaló, helyszínen öntött betonszerkezetként, szendvicspanel homlokzati elemekkel kerül kialakításra."

A tenderre való jelentkezés határideje: 2016. május 31.

Jelenleg a repülőtér 3  nagygépes "csöves" állóhellyel rendelkezik, ami az új mólónak köszönhetően 5 állóhelyre növekedhet. Fontos megjegyezni, hogy az új móló állóhelyet biztosít mind hagyományos, mind low-cost légitársaságok gépeinek is. Mindezt úgy hogy az alsó szinten biztosított lesz a gyalogos beszállás a low-cost légitársaság utasainak, a felette lévő szinten pedig utashidak állnak majd rendelkezésre a hagyományos légitársaságok számára.

Az új móló megépítésével eltűnik az eddig "bádognak" nevezett épület a B terminál előteréről, viszont az A terminál "bádog" csarnoka továbbra is megmarad, melyet még meg nem nevezett időpontban szintén egy móló válthat le a későbbiekben.

Legutóbbi látványtervek a reptéri fejlesztésekkel kapcsolatban

Bővebb információ a tender kiírásról itt érhető el.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

 Kép: Budapest Airport Facebook oldala